Svatební trendy 2022

Možná ještě nejste připraveni rozloučit se se vším, co jsme milovali v roce 2020, ale je čas podívat se na zoubek svatebním trendům roku 2021. Několik věcí je jistých: pravidla neexistují, výrazné barvy nahrazují ty neutrální, svatby se zmenšují a udržitelnost vládne svatebním trendům.

Obr.1_Svatby 2020

Photo by Liz Banfield; Planning by Marcy Blum Associates; Design by Todd Events

Menší a intimnější svatby

Trendem, který bude přetrvávat i do dalších let je zmenšování svatebních svateb a oslav. Kvalita převáží nad kvantitou. Páry si tak budou moci dopřát větší volnost ve výběru místa. Svatby budou formálnější a luxusnější. Jde o velký kontrast k nedávné době, kdy se právě z důvodu velké kapacity svatby přesunuly do stodol, statků a na louky. Rustikální trend celkově ustoupí do pozadí. Ubyde sweet barů, polaroidů a rautů a více se budeme soustředit na formálnější stolování.

Víkendové svatby

S prvním bodem souvisí i druhý. Ušetřením na počtu hostů se otevřou nové možnosti trávení celého svatebního víkendu. Páry nemusí organizovat tolik věcí, svatbu lze tedy pojmout jako wellness víkend s rodinou a nejbližšími přáteli. Novomanželé si pak mohou užít i den na odpočinek a zotavení po všech svatebních vjemech. Můžete si pronajmout několik apartmánů v hotelu, domluvit košt vína, nebo jednoduše výlet po okolí. 

 Obr. 2_Svatby 2020

Photo by Amber Gress Photography; Planning by Jove Meyer

Barvy

Kromě barvy roku – klasické modré - se letos dostanou ke slovu všechny barvy a především ty výrazné. Dekoratéři se nebojí kombinování barev, ale ani textur a vzorů, které by dříve ve svatebním dekoru byly nemyslitelné. Malované pozvánky, barevný porcelán, křišťálové nádobí, barevné svatební kytice, svatební látkové ubrousky, vyšívané ubrusy – kombinujete podle vkusu a odvahy, osobitost je na prvním místě.

Udržitelnost

Ekologicky šetrné a udržitelné svatby budou stále oblíbenější. Lokální květiny nebo dokonce květiny v květináčích, rozložitelný papír na pozvánky, restauratéři nakupující u farmářů, šaty z přírodního materiálu a spousta dalších malých věcí, které mohou nádherné pocity z Vašeho velkého dne ještě znásobit.

 

Obr.3_Svatby 2020

Photo by Tenth & Grace; Planning by Amorology Weddings; Fashion Styling by Cavin Elizabeth

Netradiční šaty

A nemyslíme tím jen šaty svatební, i když těch se to týká především. Umíte si představit být nevěstou v bílém smokingu? Když si vizualizujete svatbu s deseti hosty v salonku luxusního hotelu viz bod 1 a 2, proč ne? Nebo by byly Vašemu stylu bližší šaty s 3D aplikacemi barevných květin? V šatech byste se měla cítit celý den dobře a měly by odrážet Vaši osobnost.

Šaty družiček také prochází změnou. V první řadě nemusí jít vůbec o šaty: smokingy, široké kalhoty tzv. culotes, plisované sukně, to vše umí být velmi elegantní a slavnostní. Stejné šaty pro všechny družičky se stávají historií. Jiné barvy, střihy, vzory – vše je povoleno. Bylo by dobré, kdyby nějaký společný nápad zůstal a barvy by měly odpovídat dané barevné škále.  

 

 

 

Zpět do obchodu