5 podzimních trendů v bydlení

Tápete jak pojmout letošní podzimní výzdobu? Chcete se dozvědět, jaké barvy, materiály a styly hrají letos prim? Tak čtěte dál.

 

Volání přírody

Stahujeme se do měst a hledáme v něm kousek přírody. Bambus a ratan už nejsou jen materiály na zahradu nebo balkon. Stále častěji zaznívá slovo udržitelnost což je v podstatě synonymum bambusu. Roste extrémně rychle a příliš toho nepotřebuje. Dalším přírodním materiálem, který zažívá velký návrat je např. len. Lněné povlečení je čím dál oblíbenější pro svou prodyšnost. My vám můžeme nabídnou skvělé lněné ubrousky, které milujeme, jak jsme vám vyznali tady.  

Obr1TrendyPodzim2019

 

Urban Jungle

Další trend, který souvisí s návratem k přírodě. Pokojovky jsou všude. Mladí lidé zavaleni technikou se chtějí starat o živé věci a vidět je růst. Tento trend doputoval jak jinak než ze Skandinávie a zabydlel se i u nás. Květiny, které dřív opečovávaly snad jen naše babičky dnes zdobí instagramové profily. Čím víc retro pokojovky tím  lépe: Tchýnin jazyk, Monstera a fíkus. 

Obr2TrendyPodzim

 

Samet

Představte si to: dorazíte z pošmourného podzimního dne domů a bude na vás čekat sametově hebká pohovka. Zapomeňte ovšem na černou, nechce si přece připadat jako na návštěvě u Draculy. Naopak: vedou syté veselé barvy. Modrá, zelená, žlutá, švestková - to je oč tu běží.

Sedačka, křesílko nebo výrazný polštář zastanou roli výrazného solitéru, který celkový dojem z místnosti obstará klidně sám.

Obr3TrendyPodzim

 

Boho

Boho styl nepřísluší jen létu. Pletené deky, macramé, výrazné polštářky, etno doplňky a solné lampy se přece hodí skvěle i na podzim. Bambus a pokojovky tomuto stylu taky sluší. 

Obr4TrendyPodzim

 

Hygge

Je to vůbec styl? Z designového hlediska asi ne. Ale rozhodně je to několikaletý trend, který opět doputoval ze Skandinávie, kde si dříve než my uvědomili nutnost zpomalení života a  relaxace doma - na místě, kde by nám mělo být nejlépe. Takže zapalte svíčky, zachumlejte se do deky, uvařte si něco teplého a třeba si pusťte oblíbený film. Hlavní je, aby vás na podzim a v zimě doma obklopovaly hřejivé a příjemné věci.

Obr5TrendyPodzim

Zpět do obchodu