Kam vyrazit na brunch v Brně

Jelikož je celý náš tým původem z jižní Moravy, nemůžeme nezmínit naše “hlavní město”. Každý, kdo se jen trošku zajímá o gastronomii (přízemněji – každý, kdo se rád dobře nají) už asi zaznamenal, že „Brno jede“.  Ne náhodou se Brno dostalo do výběru New York Times - místa, kam stojí za to vyrazit v roce 2016. Podtitulek: „Nečekaná kuchyně a noční život v mekce architektury“ hodně napovídá. Brno je domovem celé řady unikátních podniků, které v Čechách nemají obdoby: Super Panda Cirkus, Bar, který neexistuje, SKØG Urban Hub….Mohli bychom pokračovat do nekonečna. Ale jelikož nám jde o snídaně, tak to bude snazší.

 

Kafec Brněnský

Kéž by tak originální snídaňový systém zavedly všechny kavárny. Vyberete si teplý nápoj, studený nápoj a jídlo. A že je to bohatá nabídka. Vejce na nejrůznější způsoby (můžete si vybrat i počet, což je skvělé), sendviče z domácího toustového chleba a hlavně belgické vafle (i bezlepkové). Vše za rozumnou cenu a ve výborné kvalitě.  Nedávno se přestěhovali z ulice Veveří na Orlí a nové prostředí jim ještě více prospělo.

Obr1_Kafec_SnidanevBrně

 

CAFÉ Momenta

Zakladatelka známého brněnského kadeřnictví Táňa Kmenta si splnila životní sen a v roce 2015 otevřela kavárnu na Zelném trhu. Výborná vejce, káva značky La bohéme café a především božské dezerty v čele s nejlepším větrníkem, jaký jste kdy ochutnali, vás nenechají na pochybách, že to byl dobrý krok. Ihned po otevření se stala naší snídaňovou stálicí.

Obr2_Momenta_SnídaněvBrně

 

Soul Bistro

Naše brněnská jistota na Jezuitské. Snídaňové menu je bohaté, hezké prostředí, milá obsluha, velké stoly. Není co víc psát. Snad jen: jakýkoliv obložený chleba zde bude vždycky správná volba. 

A kousek od Soulu je bar Nastojáka, kdyby se snídaně protáhla.

Obr3_Soul_SnídaněvBrně

 

Podnebí

Kavárnu v krásném prostředí Špilberku můžeme doporučit převážně v teplejších měsících, kdy je možné sedět venku.  Výborná sázená (jak jinak) vejce chutnají ještě líp, když si přiznáte, že po nich přijde řada taky na palačinku s tvarohem a povidly.

Obr4podnebi

Kafe v rozkladu

Čerstvě otevřený podnik kousek od náměstí Svobody láká na typické i netypické snídaně, moc hezké prostředí a milou obsluhu. Odvážným a chvályhodným pokusem je občasné speciální víkendové brunch menu, které ovšem způsobuje osekání víkendových snídaní na trhanec a míchaná vejce. Radíme podívat se na víkendovou nabídku předem, nemusí vám vyhovovat.  

 

Čtyři pokoje

Nonstopáč úplně jiného kalibru. 4 pokoje je místo, odkud už nemusíte nikdy vylézt. Zajdete si na pracovní oběd, prohýříte noc a ráno si dáte nejlepší vejce Benedikt pod sluncem. Vše za ochotné péče milé obsluhy. Druhý takový podnik nenajdete, tak hurá do Brna.

Obr5_4pokoje_SnídaněvBrně



Foto:

  1. https://www.kafec.cz/
  2. https://www.gotobrno.cz/
  3. https://www.tripadvisor.com/
  4. https://www.yelp.cz/
  5. https://www.miluju4pokoje.cz/

 

Zpět do obchodu