Interiérové trendy podzimu 2020

Vyvolává ve Vás podzimní ladění interiéru představu čehosi těžkého a tmavého? Podle kolekcí vyhlášených designových značek, nemusíte dělat zásadní zásahy do interiéru, abyste vytvořili ve vašem domově úplně jinou a podzimní náladu. Inspirujte se pár tipy, jak nenásilně dodat podzimní atmosféru vašemu obydlí. 

Textury a vrstvení

 podzimní interiér

Vrstvení koberců, robustní velké pletené polštáře a hřejivé plédy jsou skvělý způsob, jak dosáhnete pocitu útulnosti bez námahy. Další tkaninou, která patří k podzimu, je samet. Sametový čalouněný nábytek je zábavným trendem, ale pokud si nejste jistí, vyzkoušejte raději nejdříve sametový polštář.

 

Ratanové akcenty

Ratan už není jen materiál venkovního nábytku – prožívá obrovskou renesanci. Jen se rozhlédněte v jakémkoliv obchodě s nábytkem a dekoracemi, ratan jistě zahlédnete. Ještě před pěti lety by se tak nestalo. Pokud o ratanu pochybujete, zkuste nejdříve malý detail – květináč, nástěnné zrcadlo…a uvidíte.

 

Monochromatické palety

 pPodzimní interiér2

Nový designový trend, který drží barvy pohromadě. Pokud máte například modrou pohovku, investujte do několika modrých polštářů. Efektní je také míchání jemných tlumených krémových a bílých kousků.

 

Vrstvené osvětlení

Osvětlení může naprosto změnit atmosféru v místnosti. Je čas připravit se na delší večery a vyzbrojit se svíčkami, světýlky a lampičkami. Zahrajte si na kurátora a zkuste dramaticky nasvítit místa ve Vašem obydlí – například zajímavou pokojovou květinu, nebo obraz ve zlatém rámu. Uvidíte, že Váš domov získá další rozměr.

 pozdim

Dotek přírody

Zejména v této napjaté době je vytváření uklidňujícího prostředí důležité. Přidáním přírodních prvků do Vašeho interiéru je tou nejlehčí cestou. Větvičky na stole, dostatek zelených pokojových rostlin, přírodní materiály jako len a bavlna, a hned se budete cítit lépe.

Zpět do obchodu