5 trendů ve svatební floristice

Floristka Katka Rumíšková vybrala svoji pětku oblíbenců -  a je tedy pěkně pestrá, přesvědčte se.

Bílá

Vliv na letošní nevěsty bude mít určitě svatba prince Harryho a Meghan Markle. Z květin bylo do kytice pro Meghan použitý mix bílých jemných květin, které dohromady působí velice jemně a žensky. Tento styl bude slušet snad každé nevěstě, obzvláště vynikne v kombinaci s hladkými bílými šaty. Jednoduchost v barvě lze doplnit bohatostí druhů, případně také trochou zeleně. Bílá je jednoznačně klasická elegance, která nikdy nevyjde z módy.

Ultraviolet

Tento trend nás bude provázet celým rokem 2018, a to nejen ve svatební floristice. Barva ultraviolet v nás má evokovat duchovní přesah, působí mystickým dojmem. Je proto vhodná pro nevěsty, které se nebojí vyčnívat z davu. Tvoří výrazný kontrast k pastelovým svatbám, není „sladká“ ani příliš romantická. Lze ovšem použít i v kombinaci s jemnějšími tóny, jako je pudrová, meruňková nebo béžová a tím ji zjemnit – díky tomu je široce použitelná. Více o se o tomto trendu můžete dočíst u Kačky na blogu zde: http://flover.cz/svatby-roku-2018-ve-znameni-ultraviolet/

1_4

Foto: zdroj Pinterest 

Výrazné prvky

Nemusíte se omezovat pouze na zmíněnou sytou fialovou, „zelenou“ mají letos výrazné květiny a detaily obecně! Černé stuhy, metalické vázičky, jednotlivé velké listy… nebo rovnou vše dohromady! Použijte cokoli, co Vás vystihuje a ukažte tak světu svoje barvy.

Květinové stěny

Hledáte kreativní výzdobu pro svatební fotokoutek nebo zátiší pro sweet bar? Poptejte u svojí floristky květinovou stěnu! Může být tvořena jen výraznou zelení nebo může jít o vícebarevnou a vícedruhovou kombinaci květů; může být vysoká dva metry nebo lze využít menší mechový obraz. Tento trend se objevil už loni a letos nabývá úžasných rozměrů.

2_5

Foto: zdroj Pinterest 

Zeleň

Další trend, který se dostal do letošní sezóny z loňska, vychází ze stylu greenery, který posouvá ještě dál. Jestliže jsme loni mohli vidět mix bílých květin a různé zeleně, letos se používá pouze zeleň bez květů, a to v kombinaci mnoha druhů najednou. Tento styl lze použít i ve svatební kytici, případně může sloužit jen jako doplňková výzdoba obřadu či hostiny. Nabízí se také možnost využít hrnkovaných bylinek, naaranžovaných v zajímavých nádobách, příjemně doplňují například raut nebo cheese bar.

3_5

Foto: zdroj Pinterest 

Zpět do obchodu