Adventní věnec - inspirace

Patříte mezi ty vzorně připravené, kteří 1. adventní neděli zapalují svíčku na věnci? 

Gratulujeme a obdivujeme. Pro ty, kteří stejně jako my právě otevřeli oči a zjistili, že za pár týdnů jsou Vánoce, je tento článek. Vybrali jsme věnce většinou netradiční, krásné a především rychlé aneb za málo peněz a času hodně muziky.

“Věnec” bez práce

Dobře, tady můžeme dát slovo věnec opravdu do uvozovek, jelikož tak jak jej známe ho zde nenajdeme. V dnešní hektické době se značky předhánějí, kdo vyrobí hezčí “nejen” adventní svícen. Vždycky můžete využít i svícny, které máte doma. Třeba ty stromečkové na obrázku jsou krásné, no uznejte.

Obr. 1_Věnce 

Klasický věnec s drobnou změnou

Je tradiční, voňavý a tak nějak k těm Vánocům prostě patří. Je to tak, my ho taky milujeme. Pokud jste se nevzdala představy opravdového věnce a chystáte se tvořit, máme tip. Zkuste mezi klasické jehličí přidat i jiné větvičky, jako je eukalyptus, nevěstin závoj nebo cesmína. Věnci dodají úplně nový rozměr a originalitu.  

Obr. 2_Věnce

Pro milovníky přírody

Máte rádi přírodní barvy, materiály a dostáváte osypky při pohledu na umělohmotné baňky, třpytky a celofán? I Vánoce lze pojmout udržitelně. Koukejte kolem sebe a sbírejte, co nám příroda dala. Kaštany, šišky, větvičky, ale třeba i mech - to vše můžete použít pro vaši nezapomenutelnou výzdobu. 

Obr3 vence

Pro minimalisty

Pokud milujete pořádek, čistý design a jednoduché linie, nenuťte se o Vánocích do něčeho, co je proti vaší přirozenosti. I minimalisté mohou mít krásný adventní věnec, to si pište.

Obr4 vence


Foto:  zdroj Pinterest

Zpět do obchodu