Tipy na jedlé vánoční dárky

Samozřejmě, že za nejlepší dárek  považujeme látkové ubrousky, to o nás už určitě 

víte. Ovšem je tady jeden typ dárků, který máme také rádi. A to jsou dárky jedlé a pitné:) Pro vaši inspiraci jsme nachystali pět vděčných a všemi milovaných jedlých dárků. Není nad to si zahrát na alchymistu a míchat vlastní bylinné směsi či pěchovat zavařovačku vlastními “utopenci”, to nám věřte. 

Ochucená sůl

Ideální dárek pro milovníky jídla a vaření. A fantazii se meze nekladou. Rozmarýn, tymián a estragon na provensálskou sůl, chilli vločky pro pořádně ostrou směs. Usušená a rozemletá slanina je zase skvělá na výrobu uzené soli. Sežeňte si pěknou lahvičku a etiketu a uvidíte, že všichni budou nadšení. 

Obr.1_Jedlé dárky

Karamelový likér

Všichni známe a milujeme vaječňák, že jo? My teda ano. Ať už seženete jakýkoliv recept, zpravidla obsahuje kondenzované mléko. A co když přidáte karamelové kondenzované mléko? Tak vznikne vaše letošní závislost, to si pište. Takže šup pro rum, mléko, žloutky a nějakou pěknou láhev - a jeden dárek máte obstaraný. Gratulujeme. 

Čaj

Určitě už jste někomu darovali k Vánocům čaj. Je to super vhodný dárek pro kamarádky, pro babičky, pro kolegy - zkrátka taková jistota a záchrana pro všechny. O level výš tento dárek povýšíte pokud namícháte směs obdarovanému přímo “na tělo”. Co třeba levandulový pro milovníky Francie, bylinkovou směs pro uklidnění pro vašeho hyperaktivního kolegu či zahřívací se zázvorem pro zimomřivou babičku. Na internetu najdete spoustu receptů. Náš tip: Nádherně vypadá čaj s usušenými poupátky růží. 

Obr. 2_Jedlé dárky

Nakládačky

A teď něco spíše pro muže. Koho by nepotěšila pořádná nálož utopenců nebo nakládaných plísňových sýrů, dle vlastní receptury. Vězte, že na Silvestra nebo na horách přijdou k chuti a vy budete blahořečeni. Nebojte se experimentovat s bylinkami a kořením, určitě naleznete tu svoji ideální kombinaci.


Vanilkový cukr

Sehnat vanilkový cukr je někdy v běžném obchodě kumšt. Většina sáčků s cukrem totiž nese název “vanilínový”. Tedy o pravé vanilce nemůže být řeč. Vanilín je synteticky vyrobené aroma. Proto určitě každá domácí pekařka ocení lahvičku s cukrem, ve kterém budou vonět černé tečky z pravé vanilky. Luxusní dárek zaručen.

Obr. 3_Jedlé dárky




Zpět do obchodu