Nejútulnější kavárny v Praze 

Za okny mrzne až praští, všude panuje vánoční - mírně hektická atmosféra, a vy pomalu propadáte panice, jestli všechno stihnete. A to je právě nejlepší doba na schůzku s někým vám milým (třeba i sami se sebou) v útulné kavárně. Některé jsou klasické, jiné designové, jedno však mají společné - jsou neskutečně útulné a pro zimní a vánoční dýchánky jako stvořené. Tak vstupte...

La Bohéme Café

Kavárna vám vyrazí dech neotřelým interiérem. Ten přímo vybízí k posezení po vymrznutí na adventních trzích na přilehlých náměstích Míru a Jiřího z Poděbrad. Potěší vás výborná káva ze stejnojmenné pražírny a ještě lepší čokoláda. Podnik funguje částečně i jako obchod s kávovým a čajovým příslušenstvím a samozřejmě s kávou a čajem - při návštěvě tak můžete vyřešit i pár vánočních dárků.  

1_Kavárny

Zdroj: FB La Bohéme Café

NACAFE

Na Letné se to originálními podniky jen hemží. Naší stálicí je už léta Nacafe. Kavárna, ve které se příjemné odpoledne u kávy a dortu nenásilně přehoupne do ještě příjemnějšího večera u vína a výborného nakládaného camembertu. 

2_Kavárny

Zdroj: NACAFE.cz

Alchymista

Kavárna se starosvětským kouzlem bývá většinou zmiňována v souvislosti s unikátní zahrádkou, nebo spíše magickou zahradou. Ovšem ani její interiér nepokulhává. Budete se cítit jako v  přijímacím salonu prvorepublikové babičky, která podává ty nejlepší dorty. 

3_Kavárny

Zdroj: Kudyznudy.cz

Kabinet

Nenechte se zmást názvem, jako ve škole se tady cítit určitě nebudete.  Možná trošku alternativně, studentsky a hlavně útulně. Kabinet je podnik v Dejvicích a kromě denní nabídky malých jídel, zde najdete výborná vína, kávu a dezerty. 

4_Kavárny

Zdroj: FB Kabinet

Mamacoffee

Odpovědí na věčnou otázku kam v centru, je kavárna Mamacoffe. Prosklená budova kousek od Novoměstské radnice má sice moderní interiér, ale s požadavkem na útulnost se nevylučuje. Sedět u ojíněného okna, usrkávat kávu se stejnojmenné pražírny a pozorovat spěchající kolemjdoucí - to je esence útulnosti.

5_Kavárny

Zdroj: Mamacoffee.cz

Zpět do obchodu