Barva roku 2020? Klasická modrá

 m1

Milujeme ji snad všichni - modrou barvu v jakémkoliv odstínu. Odborníci z amerického Pantone Color Institutu zřejmě také a tak vyhlásili klasickou modrou barvou roku 2020. Ta je tak předurčena objevovat se na mnoha designových a interiérových veletrzích, stejně jako tomu bylo s barvami z předchozích let.  Připravme se tedy, že modrá bude zdobit mnoho aktuálních nábytkových kousků.

Odstín nese ve světoznámém vzorníku název Classic Blue a má číslo 19-4052. Vzorník je největším uceleným systémem barev a každý tón v něm má své číslo.

 

m2

„Žijeme v době, která vyžaduje důvěru a víru,“ vysvětluje výkonná ředitelka Institutu Pantone, Leatrice Eiseman. Modrá v odstínu stmívající se oblohy je podle ní tou pravou kotvou, protože nám dává jistotu, že zítra přijde další den.

Vzorníky Pantone jsou používány nejen pro interiérový design a průmysl, ale i pro grafiku a módu.

Pantone k trendy barvám vždy přidává i čtyři neutrální, se kterými je snadné je kombinovat. Pro letošní rok je to námořnická modř, sněhově bílá, kouřový odstín béžové a také světle velbloudí odstín.

Trend této barvy se promítne i do svatebního dekorování. Tmavě modrá bude vždy vypadat elegantně a důstojně, co říkáte? Navíc se dá skvěle kombinovat.

m3

Tento rok bude v kurzu taky příjemně pastelová růžová (Coral Pink). Nebudou chybět zářivé odstíny žluté od zlatavé až po sytě oranžovou a za zmínku stojí i živé odstíny tyrkysového moře – od karibsky modré po zelenou

Nezapomínejme na stolování. Modrý běhoun na stůl či modré látkové ubrousky představují ten nejjednodušší způsob jak si letošní trendy barvou rozsvítit interiér.

m4

 

 

 

Foto: zdroj Pinterest

 

 

Zpět do obchodu