Nejlepší vánoční filmy 

České pohádky a filmy milujeme, ale co naplat, Američané a Britové to s vánoční atmosférou umí. Mrkněte, jaké romantické vánoční komedie milujeme my a třeba se inspirujete. 

Láska nebeská (2003)

Láska má milion podob a o tom, že si to chceme připomínat svědčí obliba této vánoční klasiky. Romantická vánoční komedie, ve které hrají největší britské herecké hvězdy, vás jednoduše okouzlí a navodí tu pravou vánoční náladu. 

1_Filmy_Láska nebeská

Photo © 2003 Universal Pictures

Prázdniny (2006)

Jak to dopadne, když si dvě nešťastné ženy (v podání Cameron Diaz a Kate Winslet) z různých zemí vymění domy na vánoční svátky? Způsobí zmatek, ztratí svůj klid, ale možná naleznou něco mnohem důležitějšího. Nancy Meyers zkrátka tyto milé romantické záležitosti umí. 

2_Filmy_Prázdniny

Photo © Columbia Pictures Corporation

Lásce na stopě (2001)

Vánoční New York, dva mladí krásní lidé a spousta osudových náhod a nedorozumění. Milý vánoční romantický film v hlavní roli s Johnem Cusackem a Kate Beckinsale.

3_Filmy_Lásce na stopě

Photo © 2001 Miramax Films

 Základ rodiny (2005)

Částečně komedie, částečně drama. Tedy přesně to, čím většinou bývá setkání široké rodiny. A tato rodina je opravdu velká a pestrá. Stoneovi mají pět dospělých dětí, které se k nim sjedou na Vánoce i se svými dětmi a partnery. Spousta věcí je rozděluje, ale mnohem více spojuje.

4_Filmy_Základ rodiny

Photo © Twentieth Century Fox Film Corp

Život je krásný (1946)

Nikdo není na světě zbytečný. Frank Capra natočil v době pesimistických vyhlídek příběh o malých lidech, kteří si v době krize navzájem pomáhají. George Bailey (James Stewart), otec a manžel, vede spořitelnu na malém městě, která se dostane do finančních problémů. George má pocit, že je jeho život v troskách a  začne mít sebevražedné myšlenky. Anděl mu ukáže, jak by městečko a lidé v něm vypadali, kdyby neexistoval. Život je krásný je americká vánoční klasika, která vás  dojme a rozněžní.

5_Filmy_Život je krásný

Photo © RKO Radio Pictures

 

Vánoce naruby (2004)

Ano, je to velmi americké. Ne, nemyslím si, že je to kvalitní film. Ale přiznám se, bez tohoto filmu pro mě už nějakou dobu nejsou Vánoce. Je v něm všeho moc a to se mi na něm asi líbí: hodně světýlek, vánočních stromků, hysterie - a my se můžeme cítit nad věcí, že u nás jsou svátky ještě  relativně v klidu.  

6_Filmy_Vánoce naruby

Photo © Sony Pictures Entertainmen

Zpět do obchodu