Floristický koutek - Jaké květiny na Valentýna

Tenhle článek je spíše tahákem pro pány. Máme pro vás pět tipů na ty nejlepší valentýnské květiny od floristky Katky Rumíškové.

Růže – a to hlavně červené, větší klasiku na Valentýna těžko najdete. Na druhou stranu, květinová burza v Holandsku červené růže každoročně už v lednu cenově „napálí“ a proto nás pak v květinářství vyjdou dráž, než běžně. Pugéty pouze z růží už pomalu vycházejí z obliby, zkuste Vaši floristku letos poprosit o mix s jinými květinami, kytice tak získá větší hloubku.

1_1

http://www.womansday.com/relationships/dating-marriage/g744/flower-meanings/

Tulipány – v únoru sice ještě nejsou na vrcholu své sezóny, ale už jsou poměrně kvalitní, hlavně jich je dostatek v různých barvách a cenově jsou velmi příznivé. Evokují přicházející jaro a neznám nikoho, koho by nepotěšily. Po pár dnech se vám z vázy začnou vytahovat, protože stále rostou a tak je nezapomeňte ob den trochu seříznout ostrým nožem.

2_2

http://www.womansday.com/relationships/dating-marriage/g744/flower-meanings/

Sasanky – méně obvyklá valentýnská varianta pro odvážnější. Krásná jarní květina dostupná nejvíce v bílé, červené, ale i modré, ve váze vydrží i týden. Na noc zavírá květy a přes den je na světle opět otevře. Nejčastěji se uplatní v kyticích z více druhů květin.

3_2

https://cz.pinterest.com/pin/512636370070776265/

Pryskyřníky – tvarem květu připomínají růže, můžou být proto dobrou alternativou pro někoho, kdo rád klasiku, ale s trochou obměny. Dají se sehnat menší, cenově dostupnější, i krásné velkohlavé, a to v různých barevných škálách. Do vázy jim nalijte vodu jen na pár centimetrů a konce pravidelně zkracujte – v hlubší vodě se začnou dříve kazit.

4_2

https://www.fiftyflowers.com/product/peachy-watermelon-ranunculus-flower-may-15th-to-august.htm

Karafiáty, eustomy anebo něco úplně jiného, dle přání a vkusu obdarované. Sázkou na jistotu nic nezkazíte, a proto můžete určitě zvolit pugét z oblíbených květin Vaší drahé polovičky. Kytice může a nemusí být laděná do syté červené – pro něžné duše volte růžovou, minimalistky ocení také bílou. Krásného Valentýna!:)

5_2

https://cz.pinterest.com/explore/burgundy-bouquet/

Krásného Valentýna!:)

 

Zpět do obchodu