Jak vybrat svatební ubrousky

Pokud jde o plánování svatby, všechno je o detailech. Již jste se rozhodli pro barvu svého velkého dne, máte vybráno jídlo a možná dokonce i vaše ubrusy. Proč ale nepovýšit úroveň svatby na další level, a to látkovými ubrousky. Nemluvíme o papírových ubrouscích „s látkovým efektem“, ani o ubrouscích, které můžete koupit v nadnárodních řetězcích s bytovým textilem, ale o luxusních svatebních ubrouscích. Víte, ten druh, který opravdu říká: "Tato událost je zvláštní." A to je, že? Se správnými ubrousky, které budou doplňovat vaše svatební dekorace, bude vaše  svatební tabule vypadat naprosto elegantně.

1_2

 

 Nápady na ubrousky

Před tím, než začnete rozhodovat o výběru ubrousku, zamyslete se. Možná se domníváte, že kvalitní ubrousky jsou zcela mimo váš rozpočet. Na první pohled se to tak může zdát. Měli byste vzít v úvahu několik bodů: budete si ubrousky půjčovat? Budete si je nechávat šít? V takovém případě je můžete znovu prodat. Potřebujete na stole složité květinové aranže a dekorace?

Možná zjistíte, že jsou to přijatelné náklady, které mohou mít velký vliv na váš velký den a stojí za to.

Dobře - teď začneme skutečně vybírat ubrousky. Při výběru byste si měli všímat, co bude nejlépe fungovat se stylem vaší svatby - plánujete mít ubrusy nebo holý dřevěný stůl; bude svatba v moderním hotelu nebo na statku? Mysleme i na kombinování tkanin - nejen vzoru, ale i materiálu. Ke lněnému ubrusu by např. ubrousky z bavlněného saténu nebyly ta nejlepší volba.

2_3

 

 Skládání ubrousků

Možná si říkáte: "OK, takže teď mám látkové svatební ubrousky. A co teď? Jak je poskládám tak, aby vypadaly jako v časopisech o vaření?“

Možná jste si všimli, že právě na fotografiích v současných kulinárních časopisech jsou ubrousky poskládány velmi…rustikálně. Tedy přesněji řečeno nejsou poskládány vůbec. Zásadní slovo je „nenucenost“ - v tomto případě to znamená, že ubrousek na fotce někdo aranžoval minimálně půl hodiny, aby vypadal jen tak ledabyle položený. Svatba ovšem není fotka v časopisu. Na svatbě se můžeme trošku „rozšoupnout“.:) Naštěstí můžeme najít spousty video tutoriálů na internetu, které vás krok za krokem provedou procesem skládání ubrousků. I my už nějaké máme (tady a tady), a hodláme je postupně doplňovat. Můžete si vybrat z mnoha stylů.

3_3

Mezi ty u nevěst nejoblíbenější patří například tyto styly:

4_3

Chcete-li se rozhodnout, který z nich je pro vás správný, zkontrolujte znovu svou svatební tabuli. Bude okázalá a extravagantní? Možná budete chtít klasické skládání. Rozhodli jste se pro ubrusy s jemnějším vzorem nebo barvou? Možná budete chtít vybrat složku, která umožní zvýraznění ubrousku, jako třeba kroužky na ubrousky, pro glamour nádech.

Přejeme vám, ať už se rozhodnete jakkoliv, ať se váš den vyvede.:-)

How to choose your wedding napkins and fold them. Http://www.bbjlinen.com/ [online]. March 28, 2014 [cit. 2018-02-27]. Dostupné z: http://blog.bbjlinen.com/how-to-choose-your-wedding-napkins-and-fold-them.

 

Zpět do obchodu