Kam vyrazit v Praze na snídani

Pozdní snídaně, neboli brunch u nás zažívá renesanci. Ať už vesele vysedáváte ve stylových podnicích nad vejci a mimosou, nebo jste ještě brunchovou kulturou nepolíbeni, budou se vám hodit tipy na ty námi prověřené „nej - brunchové“ podniky. Začneme v Praze!

The Farm

Ano, farmičku na Letné musíme zmínit i když si tím lehce šlapeme po štěstí. Bez rezervace už výpravu za snídaní neriskujeme a vám doporučujeme to samé. Na interiéru, jídelníčku i obsluze jde vidět péče a radost. Začněte vejci na různé způsoby, pokračujte čokoládovým cheesecakem a ochutnejte výbornou kávu z pražírny Doubleshot.  Hmmm, to bude zase krásná neděle!

1_9

Farm Letna (zdroj: www.facebook.com)

Eska

Eska je restaurace s pekárnou, patřící do sítě Ambiente. Pokud chcete ochutnat něco úplně  jiného, vyražte do Karlína. V tomto industriálním prostoru vám nabídnou netradiční menu, inspirované skandinávskou gastronomií. Ovšem, loupák s termixem nebo chleba s vajíčkovou pomazánkou nikdy nechutnaly líp. A nezapomeňte si v pekárně koupit jejich fenomenální chleba.

Lovely day

Dolní Holešovice se neustále rozvíjí a krásní. Důkazem je i bistro Lovely day, které se otevřelo na místě, kde ještě nedávno stála herna. K snídani si můžete dát lívance, vajíčka, avotoast - takovou pražáckou klasiku. Prostředí je velmi příjemné a když budete mít štěstí potkáte i duši podniku, sympatickou paní majitelku.

222

Bistro Lovely day (zdroj:www.facebook.com)

Tvoje máma

O věnečku s mandlovým krémem se vám bude zdát, opravdu. Kromě toho vám tato kavárnička ve Vršovicích nabídne příjemný interiér i výborné snídaně.

Café Louvre

Pokud si chcete připadat opravdu slavnostně, navštivte Café Louvre, historickou kavárnu na Národní třídě. Navštěvovaly ji takové osobnosti jako Franz Kafka či Albert Einstein. Co se týče snídaní, směle se vyrovnají bohaté historií kavárny. Milujeme jejich vejce do skla a domácí lívance s uzeným lososem, zakysanou smetanou a červenou cibulkou.

James Dean

Podnik v samotném centru Prahy stylizovaný do amerických padesátek. Za stylovým prostředím jídelníček rozhodně nezaostává. Dejte si monstrózní americkou snídani nebo teplý vajíčkový sendvič, zapijte jahodovým koktejlem s třešničkou a pak si vyšlápněte na Letnou….třeba na kávu a cheesecake do The Farm. A kruh se uzavírá.

22

James Dean Prague (zdroj: https://www.jamesdean.cz/)

Zpět do obchodu