Látkové ubrousky – 5 nejčastějších mýtů

 

Za dobu, co se látkovými ubrousky zabýváme a máme je rádi, jsme se setkali s nejrůznějšími důvody, proč se jejich používání lidé bojí. Jestliže mezi ně patříte, zkusíme vás přesvědčit, že není čeho se obávat. Přinášíme 5 nejčastějších mýtů o látkových ubrouscích.  

Praní látkových ubrousků = otrava

Není, vážně. Naše hlavní doporučení  zní - namáčejte. My máčíme všechno – od utěrek, povlečení, záclon...Vězte, že pár ubrousků se v tom ztratí.  Na blogu jsme údržbě ubrousků věnovali celý článek.

1_8

Žehlení látkových ubrousků = ještě větší otrava

Co žehlíte raději: košile nebo utěrky? Ubrousek máte vyžehlený hned. Doporučujeme pokropit,  případně můžete použít škrob ve spreji, který seženete v běžných drogeriích.

V restauraci chápu, ale k čemu je dobré mít je v domácnosti?

Která restaurace se vyrovná vaší domácí kuchyni? Domov je místo, které si zaslouží to nejlepší.  Vaříte nedělní oběd celé dopoledne? Tak se podívejte, jak mu to sluší s látkovými ubrousky.

2_9

Látkové ubrousky jsou nehyginecké -  jako smrkání do látkového kapesníku

Tak zaprvé, i látkové kapesníky zažívají návrat na výsluní. Zadruhé, neradi bychom srovnávali noblesu stolování s tekoucím nosem. Ubrousky se po jídle hodí do prádla, a jak už víme z bodu 1, to není žádný problém.

K čemu jsou látkové ubrousky? To je prostírání?

Někdy se setkáváme s tím, že lidé prostě neví. Naprosto to chápeme, historie kvalitnímu stolování nepřála. Proto jsme rádi, že (snad i díky nám) látkové ubrousky přestávají být jen výsadou luxusních restaurací a čím dál více českých domácností je vzalo za své. O tom, proč je zbožňujeme my, jsme se rozepsali tady.

3_9

 

Zpět do obchodu