Svatební etiketa - 5 chyb, kterých se při plánování svatby raději vyvarujte

Plánování svatby je sakra těžké.  Omlouváme se za to klení, ale vážně - viděli jste jak dlouhý je seznam úkolů? A to jsou jen napsaná holá slova. Přimíchejte emoce, osobní interakce, překážky a nedorozumění -  a výsledný koktejl by snadno mohl mít trpkou příchuť. Pakliže tomu chcete zabránit, zbystřete a přečtěte si našich 5 bodů.

1_7

Než zavoláte babičce, nezveřejňujte #RingSelfie

Ojojoj, tak z toho by mohla být nepěkná celoživotní tichá výčitka. Víme, že je těžké udržet dobrou zprávu, ale než aktualizujete svůj stav na sociálních sítích, řekněte tuto skvělou novinu svým nejbližším.

Nedovolte, aby hosté čekali příliš dlouho na jídlo

Nejrychlejší způsob, jak zajistit, aby se vaši hosté cítili zapomenuti, je nechat velkou mezeru mezi koncem obřadu a začátkem hostiny. Pokud nemáte jinou možnost ( svatební focení, dlouhý přejezd apod.), zajistěte hostům občerstvení. Nachystejte drobný svatební raut a především dostatek pití. Jednoduše nedovolte hostům, aby se začali porozhlížet po jiném restauračním zařízení.

2_8

Nezapomeňte se postarat o své nejbližší

Určitě máte kolem sebe spoustu lidí, kteří Vám budou se svatbou pomáhat. Od rodičů, přes sourozence až po nejlepší přátele. Kromě toho, že budou pravděpodobně k ruce na svatbě, absolvují s vámi výběr svatebních šatů, rozlučku se svobodou, zařídí spousty věcí a nad to vám dají svatební dar. Myslete na ně - vaše svatba je pro ně určitě událostí, ale vzala jim spoustu peněz a času.  Dejte jim hezký dárek jako poděkování, svědkům zajistěte profesionální účes a make-up na svatbu a v neposlední řadě je všechny nakrmte. Pokud se vaše družičky shromažďují už ráno, ujistěte se, že máte po ruce snídani a kávu.

Nezapomeňte pohostit své dodavatele

Svatební fotograf, kameraman, DJ, kuchař, obsluha, řidič…- to jsou lidé, kteří budou pracovat celý den, aby vaše svatba byla báječná, takže se o ně postarejte. Zjistěte si jejich dietní omezení a zajistěte jim klidný kout, kde se budou moci posadit a najíst se.

3_8

Všechny pozdravte a přivítejte

Kromě oficiálního přivítání v rámci proslovu, myslete na to, že je důležité snažit se pozdravit všechny své svatební hosty. Víme, je to těžké, i kdyby se nevěsta se ženichem naklonovali, stále mají v jejich svatební den plné ruce práce. Podělte se alespoň o rychlé objetí a prohoďte pár vřelých vět.

 

Zpět do obchodu