Nejlepší kuchařky, které musíte mít

Taky si tak rádi prohlížíte kuchařky? A vaříte podle nich? Nebo jen sníte, co byste jednou mohli připravit. Představujete si piknik v parku nebo vámi uvařené petichodové menu pro rodinu? S pěti následujícími knihami můžete sny proměnit v realitu.

Obr. 1_Kuchařky

 

  1. Kuchařka pro dceru (Jana Florentýna Zatloukalová)

A tím myslíme celkově značku „Kuchařka pro dceru“ Jany Florentýny Zatloukalové, tedy blog a 5 kuchařek – Snídaně u Florentýny, Večeře u Florentýny, Hovory s řezníkem, Vánoční kuchařku a samozřejmě, Kuchařku pro dceru.  Florentýna vždy nejdřív vysvětlí technickou stránku věci - proces kynutí, pomalého pečetí atd. a tedy vás opravdu učí vařit.  Zkrátka taková česká Julia Child.

 

  1. Hojnost (Yotam Ottolenghi)

Yotam Ottolenghi je britský kuchař narozený ve městě Jeruzalém. Jeho původ ovlivnil i směr kuchyně jeho restaurací. Kniha Hojnost je pro Středoevropana zjevení. Ne neznámostí ingrediencí, ale jejich použitím při vaření. Různé typy zpracování těch nejpestřejších druhů zeleniny. Pokud patříte k těm, kteří v obchodě stále dokola vybírají klasické trio: paprika, rajčata, okurka, nestačíte se divit, o co všechno přicházíte.

Obr. 2_kuchařky

  1. Recepty z farmářského trhu (Hanka Michopulu)

Obsahově i vzhledově nadčasová kuchařka od Hanky Michopulu, bývalé šéfredaktorky časopisu Apetit a především ženy, které vděčíme za obnovení tradice farmářských trhů.  Kuchařka obsahuje neskutečné množství receptů s neskutečným množstvím druhů ovoce a zeleniny. Narozdíl od kuchařky Hojnost, jde však o klasické české druhy a odrůdy, na které se někdy i trošku zapomnělo.

 

  1. Voňavá kuchařka (Lucie Grusová)

Lucie Grusová má především blog plný receptů Paleosnadno. A ten je tak skvělý, že byl jen krůček k vydání vlastní kuchařky. Nebojte se, že by recepty byly určené jen pro paleo strávníky: jde především o recepty plné zeleniny a základních surovin. Kdybych měla vybrat, z jaké kuchařky vaříme nejvíce jídel, tato rozhodně vede a spousta receptů se stala stálicí naší kuchyně.

Obr. 3_kuchařky

  1. Velká kuchařka Čech a Moravy

Zatím poslední knižní počin ředitele Pražského kulinárního institutu, Romana Vaňka, je přesně ten typ kuchařky, kterou by měly rodiče dávat svým dětem při odchodu z domova. Obsáhlejší a komplexnější soupis receptů z naší domoviny asi neexistuje. I když z ní pravděpodobně nebudete vařit na denní bázi, je dobré ji mít doma. 

Zpět do obchodu