Salát s kozím sýrem, jahodami a chřestem

Tento salát je ideální na jarní a letní večery. Ideálně když se potká sezóna chřestu a jahod. Všechny ingredience se báječně doplňují s medovou zálivkou. Jako křupavou složku přidejte jakékoliv oříšky nebo semínka. My použili konopná, ale skvělá jsou i slunečnicová, jemně opražená na pánvi.  

Varování: i na salátu si lze vypěstovat závislost.

1 (1)_2

Pro 2 osoby

Ingredience:

Polníček – dvě hrsti

Špenát – dvě hrsti

Jahody – 10 jahod

Kozí sýr – přibližně 100 g

(množství sýru si upravte dle vaší chuti. Může být buď čerstvý kozí sýr nebo váleček s plísní – oba typy se salátem souzní)

Chřest – 4 nožičky, uvařené v osolené vodě 

Konopná semínka – 3 lžičky

Zálivka:

Olivový olej – 3 lžíce

Med – 1 lžička

Citronová šťáva – 1 lžička

Hrubozrnná hořčice – 1 lžička

 

Postup:

Jahody a sýr si nakrájejte na kolečka, chřest na špalíčky cca 2 cm.. Sýr, část jahod a chřestu si dejte stranou, ozdobíte jimi hotový salát. Polníček a špenát opatrně promíchejte s jahodami a chřestem. Ingredience na zálivku smíchejte a salát zalijte. Důkladně promíchejte, ať se zálivka dostane všude. Nyní všechno přendejte do servírovací mísy a ozdobte zbylými jahodami, chřestem a sýrem. Na závěr posypte konopnými semínky.

2 (2)_1

Dobrou chuť!

Zpět do obchodu