Salát s kozím sýrem, jahodami a chřestem

Tento salát je ideální na jarní a letní večery. Ideálně když se potká sezóna chřestu a jahod. Všechny ingredience se báječně doplňují s medovou zálivkou. Jako křupavou složku přidejte jakékoliv oříšky nebo semínka. My použili konopná, ale skvělá jsou i slunečnicová, jemně opražená na pánvi.  

Varování: i na salátu si lze vypěstovat závislost.

1 (1)_2

Pro 2 osoby

Ingredience:

Polníček – dvě hrsti

Špenát – dvě hrsti

Jahody – 10 jahod

Kozí sýr – přibližně 100 g

(množství sýru si upravte dle vaší chuti. Může být buď čerstvý kozí sýr nebo váleček s plísní – oba typy se salátem souzní)

Chřest – 4 nožičky, uvařené v osolené vodě 

Konopná semínka – 3 lžičky

Zálivka:

Olivový olej – 3 lžíce

Med – 1 lžička

Citronová šťáva – 1 lžička

Hrubozrnná hořčice – 1 lžička

 

Postup:

Jahody a sýr si nakrájejte na kolečka, chřest na špalíčky cca 2 cm.. Sýr, část jahod a chřestu si dejte stranou, ozdobíte jimi hotový salát. Polníček a špenát opatrně promíchejte s jahodami a chřestem. Ingredience na zálivku smíchejte a salát zalijte. Důkladně promíchejte, ať se zálivka dostane všude. Nyní všechno přendejte do servírovací mísy a ozdobte zbylými jahodami, chřestem a sýrem. Na závěr posypte konopnými semínky.

2 (2)_1

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení