Vánoční dekorace 2019

 

vánoční trendy_obr.1

 

Toužíte po magických a jedinečných Vánocích? Kdo ne, že? Vánoce jsou kouzelným obdobím plným zázraků a světla. 

Prozkoumejte s námi širokou škálu témat a nápadů na vánoční dekorace, které vám pomohou znovu objevit radost a vzrušení z tohoto kouzelného období roku. Trendy v sezónním designu a dekoracích jsou letos obzvláště bohaté. Pojďme se podívat podrobněji.

 

Po prozkoumání děl renomovaných designérů a tematických katalogů a kolekcí významných značek jsme vybrali několik trendů, které vám pomohou s výběrem 



Udržitelnost

Ušlechtilý cíl udržitelnosti a úcty k životnímu prostředí, přivádí do vánočního designu mnoho nových materiálů a přírodních prvků. A mantra „méně je více“ přinesla do vánočních dekorací nové pojmy- jednoduchost, recyklovatelnost a lehkost. Minimalistický tvar dekorací vyvažují bary, které jsou odvážné - vínová, tmavě modrá, šedá, hnědá a klasická lesní zeleň.

 

vánoční trendy_obr.2

 

Barvy

Kombinace výrazné barvy s kovovými prvky je uměleckou a stylovou volbou pro váš vánoční výběr barev. Není žádným tajemstvím, že barvy vytvářejí náladu a když přijde na slavnostní okamžiky (zejména v chladném období), je něco hřejivého vždy dobrou volbou. Dokonce i trend barev kovu je pro Vánoce 2019-2020 trendem teplejším a méně lesklým, převládá vzhled patiny.

 

Nebojte se experimentovat. Tmavá barva se může zdát odvážnou volbou - zejména ve srovnání s kombinací bílé a stříbrné z předchozích let, ale sytá barva je zvláště vhodná pro období brzkého stmívání. Tmavě modrá, tmavě zelená, fialová - přinesou do vaší domácnosti jistou útulnost a povzbuzující náladu.

 

Nezapomeňte na odstíny přinášející kousek přírody do vašeho domova. Nic nepřinese skutečné vánoční pohodlí, jako je surové dřevo a přírodní zelená - je to trend, který nikdy nevyjde z módy.

 

Vánoční trendy_obr.3

 

Vintage ozdoby

Vintage je konec konců nevyhnutelnou součástí vánočních svátků, které jsou oslavou tradice a rodiny. Většina z nás má někde v podkroví krabici starých vánočních ozdob. Místo, abyste utratili jmění za zcela novou vánoční výzdobu, vdechněte nový život starším ozdobám s historií. Hlavním cílem je učinit z domova útulné místo a pozvat rodinu a přátele. 

Křehká krása a poctivé řemeslo ukryté v klasických skleněných ozdobách jsou nezaměnitelné. 


vánoční trendy_obr.4

 

DIY vánoční výzdoba

Trend udržitelného životního prostředí dokonale koresponduje s nápadem ručně vyrobených vánočních dekorací.

Nikdy není příliš brzy začít sbírat přírodní krásy pro vánoční výzdobu vašeho domova: šišky a zajímavé větve nebo bobule, mech. Nezapomeňte, že méně je více -  jedna nebo dvě základní barvy a motivy stačí.

Obr5TrendyPodzim

 

Osvětlení

Touha bojovat proti nedostatku denního světla, vedla ve Skandinávii k tomu, že dovedli umění osvětlení v domácnosti do dokonalosti. Inspirujte se - světlo je nezbytnou součástí zimních měsíců, proto je zakomponujte do svého interiéru a hygge Vánoce máte zaručeny. Vánoční světýlka, lampičky a svícny vám zpříjemní zimu a třeba se vám po nich v létě bude  dokonce stýskat.  

vánoční trendy_obr.6

 

Moderní vánoční výzdoba 

Prim v letošních vánočních trendech hrají skandinávské dekorativní styly. Zkuste prozkoumat vánoční kolekce známých skandinávských značek a inspirujte se. (např. Ikea, House Doctor, ferm Living) 

vánoční trendy_obr.7




















Zdroj:

https://interiorzine.com/2018/11/28/christmas-decorating-trends-2019-2020-colors-designs-ideas/

Zpět do obchodu