Kam v Praze na stylovou zahrádku

Pomalu (velmi pomalu) se otepluje, nouzový stav je u konce a mnozí z nás se nemohou dočkat, až se s vychlazeným proseccem, horkou kávou a hříšným dortíkem octnou na zahrádce libovolného restauračního zařízení.

Poradíme vám ty nejkrásnější zahrádky v Praze. 

  1. Alchymista

O tomto podniku jsme psali už v článku o nejútulnějších kavárnách v Praze, legendární je ale především pro svou zahrádku.  Kousek od stadionu Sparty se ocitnete v kraji divů, v kouzelné zahradě plné kouzel, zvířátek, výborných dortů a kávy.

Obr. 1_Alchymista

Foto zdroj: https://www.prague.eu/cs/objekt/jidlo/1455/alchymista

 

  1. Kavárna Čekárna

Nádherná zahrádka ve vnitrobloku, jejíž dominantou jsou hradby, které sem vedou až z Vyšehradu. Kromě kávy, limonád, drobných jídel a sladkostí, zde najdete i ležáky z vyhlášeného pivovaru Moucha. Na letní večery ideál.

Obr. 2_kavárna Čekárna

Foto zdroj: https://city-dog.cz/clanek/detail/pivni-zahradky-praha-leto-2019

 

  1. Styl a interiér

Je v úplném centru, přitom pořád trošku schovaná.  Občas je zde dost plno, ale často můžete mít štěstí a narazit na jeden volný stoleček.  Zelená zahrádka ve vnitrobloku je plná designových kousků nábytku a dekorací -  jak název napovídá, podnik je zároveň prodejnou interiérových doplňků.

Obr. 3_Styl a interiér

Foto zdroj: https://www.prague.eu/cs/objekt/jidlo/2791/kavarna-styl-interier

 

  1. Café Club Míšeňská

Kousek od Karlova mostu je skrytý klenot. Zahrádka, která sice není zelená, ale zato má neskutečnou atmosféru, kavárna, která je na Malé Straně, ale útrata vás nezruinuje. Příjemné překvapení v centru Prahy.

Obr. 4 - Cafe Club Míšenská

Foto zdroj: https://foursquare.com

 

  1. Cathedral Cafe

A další skvost v centru města. Přímo za Týnským chrámem objevíte stylový vnitroblok s nápaditými doplňky a nábytkem.  Podnik je možná zaměřen spíše na zahraniční klientelu (kromě restaurace je v budově i ubytování), ale to neznamená, že vám tam nebude dobře.  Navíc podávají výborné snídaně.

Obr. 5_Cathedral Cafe

Foto zdroj: https://www.citybee.cz/vizitky/11189/ 

Zpět do obchodu